Savilon 2023 Batonnage, polosuché, Vinařství Šabata
Extraktívne víno s kvetnatými tónmi prechádzajúcimi do zrelého ovocia vo vôni a štruktúrovanou dochuťou. Vyrobené metódou betonnage.
Metóda batonnage je francúzska vinárska technika, pri ktorej sa víno počas zrenia na kvasniciach mieša, aby sa jemné kaly z rozložených kvasiniek suspendovali späť do vína. Týmto procesom sa do vína uvoľňujú látky, ktoré mu prepožičiavajú plnšiu, telnatejšiu a komplexnejšiu chuť, vôňu a krémovú textúru. Batonnage má tiež antioxidačné účinky a chráni víno pred oxidáciou a nežiaducim zápachom, čím znižuje potrebu pridávania síry.
Viac informáciíDoplňujúce informácie
							Klasifikácia
															
									Výber z hrozna
								
													
					
							Štýl
															
									Tiché
								
													
					
							Cukor: g/l
															9,6 g/l
													
					
							Alkohol: % obj.
															15,0 %
													
					
							Kyseliny: g/l
															6,5 g/l
													
					
							Objem
															0,75
													
					
							typ uzáveru
															Zátka prírodná
													
					
							Servírovacia teplota
															8 - 10 °C
													
					
							Archivácia
															áno
													
					
							Plněno v:
															Vinařství Šabata
													
					