Savilon 2023 Batonnage, polosuché, Vinařství Šabata
Extraktívne víno s kvetnatými tónmi prechádzajúcimi do zrelého ovocia vo vôni a štruktúrovanou dochuťou. Vyrobené metódou betonnage.
Metóda batonnage je francúzska vinárska technika, pri ktorej sa víno počas zrenia na kvasniciach mieša, aby sa jemné kaly z rozložených kvasiniek suspendovali späť do vína. Týmto procesom sa do vína uvoľňujú látky, ktoré mu prepožičiavajú plnšiu, telnatejšiu a komplexnejšiu chuť, vôňu a krémovú textúru. Batonnage má tiež antioxidačné účinky a chráni víno pred oxidáciou a nežiaducim zápachom, čím znižuje potrebu pridávania síry.
Viac informáciíDoplňujúce informácie
O vinárstve
Vinařství Šabata
Rodinné vinárstvo sídliace vo vinárskom areáli v obci Zaječí vo velkopavlovickej vinárskej podoblasti na Morave. Špecializuje sa na výrobu moravských prívlastkových vín, červených a ružových vín vyrábaných technológiou samotoku, na mladé Svätomartinské vína, sekty kvasené tradičnou metódou vo fľaši a 100% hroznové mušty a niektoré špeciality, napríklad: enologické cuvée, alebo Sur-lie