Dovolenka v plnom prúde: Víno, které stojí za to piť

Užite si dovolenkovú atmosféru naplno s kvalitným vínom. Či už idete na dovolenku do zahraničia, alebo ju strávite v Čechách, nemali by ste podceniť poVinnú výbavu. Pribaľte si so sebou fľašku pre výnimočné okamihy. Poradíme, které vína musíte ochutnať.

Preskúmajte vďaka chuti vína rôzne vinárske oblasti

Preneste sa pomyseľne s pohárom vína do slnečného Talianska. Stačí si vybrať, ktorú oblasť ochutnáte ako prvú. Na výber máme Toscana, Puglia, Friuli alebo Veneto. V každej fľaške objavíte rozmanité chute tejto obľúbenej dovolenkovej destinácie.

Francúzsko je jedna zo svetových vinárskych veľmocí. Vďaka rôznorodým klimatickým podmienkam tu vzniká pestrá ponuka kvalitných červených a bielych vín, ktorú si zamilujete. A že je z čoho vyberať!

Chorvátsko na rozdiel od Francúzska nepatrí medzi najznámejšie vinárské územie, to ale na kvalite miestnemu vínum neuberá. Za ochutnanie stoja miestne odrody Malvasia, Teran, Refošk.

Vína z Moldavska se často podceňujú. Svojou chuťou, ale mile prekvapia a hrdo konkurujú aj predným vinárskym oblastiam. Vybrať si môžete z miestnych a mezinárodných odrôd, ktoré sú tu veľmi rozšírené.

Kosovo je malá bodka na vinárskom trhu, ale veľké potešenie pre chuťové poháriky. Najmä radi vyzdvihneme vinárstvo Kosova wine, které uprednostňuje kvalitu pred kvantitou a to je na výslednej chuti poznať.

Vinařská pranostika: September je krásny ako kvet a ovocie v ňom sladké ako med 

Vyvezte české víno do světa

Pokiaľ se bojíte, že vám v dovolenkovom raji nebude miestne víno chutiť, pre istotu si pribaľte svoju obľúbenú fľašku do kufru. Miesta veľa nezaberie a parády narobí veľa.

Medzi obľúbené biele odrody z českých viníc, ktoré by na dovolenke nemali chýbať, patrí určite harmonická Pálava s príjemnou ľahkou arómou. Ďaľším favoritom je plné Chardonnay, obvykle s vyšším obsahom kyselinky. Sauvignon s výraznou muškátovo - broskyňovou arómou sa často radí medzi tie najjakostnejšie a určite príde vhod i Rulandské biele alebo šedé.

Krásy českých a moravských červených vín poznáte s fľaškou ľahkého Modrého Portugalu s nižšiou kyselinkou. Večer spríjemní aj stará odroda Frankovka modrá s čerstvou kyselinkou a trieslovinou. Výraznú odrodovú chuť a vyšší obsah kyselín nájdete vo fľaške Cabernet Sauvignon.

V tuzemsku a v zahraničí stojí za to spoznávať nové miesta aj nové chute. Kto ale nerád riskuje, mal by si so sebou vziať svoje obľúbené víno z domova. A keď si ho náhodou zabudnete pribaliť, nezúfajte! V Slovenskej republike vám víno z Vinozoomu dorazí do 5 pracovných dní. Prajeme vám krásnu a pohodovú dovolenku plnú skvelých zážitkov.

Stlačením tlačítka Súhlasím, potvrdzujete, že je vám viac ako18 rokov.
Odísť
Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.