Letná degustácia: aké vína sú ideálne pre horúce dni?

Leto nás priamo nabáda k osvieženiu sa chladivým drinkom. Najpopulárnejšia voľba v horúcich dňoch sú vychladené biele a ružové vína. Červené, ale určite nezaostáva a hrá významnú úlohu. Predstavíme vám letné hity, ktoré musíte vyskúšať.

Pozornosť si v lete zaslúžia biele, svieže vína

Zažente teplo sviežím vínom s príjemnou kyselinkou. Ideálna voľba v najteplejšom období roka sú suché vína bez väčšieho množstva zostatkového cukru. Všeobecne sa dá povedať, že určite nepochybíte s odrodami Rizling rýnsky, Sauvignon, Chardonnay, Rulandské, Malvasia. Chuť suchých vín vynikne najlepšie pri teplote 8 - 12ºC. Nezabudnite, že leto je obdobím vonkajších osláv, na ktorých nesmú chýbať bublinky vo forme suchých sektov a Frizzante. Ich teplota k servírovaniu býva nižšia a to 4 - 8°C, pokiaľ neuvádza výrobca inak. 

Nezabudnite na ice vedierko - nádobu s ľadom, ktorá udržuje víno v optimálnej teplote.

Rosé je letná klasika

Ružové vína sú svieže, energické, ľahké, piteľné, a preto neodmyslieteľne patria k posedeniu na záhradke, letnému pikniku a k ľahkých pokrmom ako je losos, tuniak, jahňacie alebo teľacie mäso, šaláty, morské plody, cestoviny a tiež dezerty. Veľmi obľúbené je vo forme vinného striku pre výrobu miešaných drinkov a v kombinácii s melónom, jahodami a malinami. Doporučené servírovanie je pri teplote 8 - 12°C.

Vinárska pranostika: Suchý jún plní sudy vínom.

Červené nielen na grilovačku

Grilovaný steak bez kvalitného červeného je polovičný zážitok, a pretože k letu grilovanie patrí bez vína sa nezaobídete a pokiaľ zrovna nie ste fanúšik hamburgerov a steakov, ale červené by ste si v lete radi dali, vynikajúcou voľbou sú šťavnaté červené vína naplnené ovocím. V oboch prípadoch si môžete vybrať zo širokej ponuky odrôd Frankovky, Merlot, Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon alebo talianské Primitivo. Chladenie: V lete môžete docieliť príjemnejšieho dojmu, pokiaľ víno dáte na 30 minút pred servírovaním do chladničky alebo misky s ľadom.

Prežite dokonalé leto s najlepšími vínami, ktoré vám spríjemnia oslavu, stretnutie s priateľmi aj všedný deň. Stačí si vybrať z ponuky vína, ktoré vás aj vašich blízkych zaujme.

P.S: Extra v horúcich dňoch dbajte na dostatočný pitný režim a k vínu vždy podávajte väčšie množstvo vody. Zážitok nebudete na ďalší deň ľutovať.

Stlačením tlačítka Súhlasím, potvrdzujete, že je vám viac ako18 rokov.
Odísť
Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.